Este bűnöznél egy kicsit, bár a csokis süti már sok lenne? Akkor, ez az egyszerű fahéjas muffin recept neked lett megírva.
Fahéjas muffin Hozzávalók:
| 3 | db | tojás |
| 150 | g | cukor |
| 150 | ml | olaj |
| 1 | csomag | vanilliás cukor |
| 1 | mk | sütőpor |
| 300 | g | liszt |
| 2 | tk | fahéj |
Fahéjas muffin elkészítés:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
A tojásokat egy tálba ütjük, kézi mixerrel elkezdjük felverni, majd a cukrokat hozzáadjuk és a legnagyobb sebességen habosra verjük.
Fontos, hogy nagyon habos legyen a tojás.
Majd vékonysugárban belecsorgatjuk az olajat és tovább verjük, ameddig az olaj elelegyedik. Ezután az összes száraz hozzávalót beleszitáljuk és lassabb fokozatosan egyenletesen elkeverjük.
A masszát két kanál segítségével a papírformákba vagy szilikon formákba szedjük. (A szilikonban szebben sülnek.)
Majd 10 percre a formában pihentetjük. A tetejét megszórjuk apróra zúzott korpa keksszel. Majd a sütőbe rakva 25 perc alatt megsütjük.