Főzés alapjai
Ezen az oldalon megtaláhatod a főzés alapjait amivel a főzés sokkal egyszerűbbé válik.
Az alap technikák ismerete elengedhetetlen az ízletes ételek elkészítéséhez. A főzősuli rovatunk is pont ezért jött lére, hogy biztos alap tudást adjon az olvasóinknak.
Azután, hogy az alapokat elsajátítottad már tanulhatod a haladóbb technikákat is.
Az oldal még fejlesztés és feltöltés alatt áll.
1 evőkanál hány dkg
Legalább olyan sűrűn előfordul a dekagramm a receptekben mint a gramm. Ezért a közkedvelt gramm-os táblázatunkat kiegészítve átdolgoztuk dkg-ra is. Így már számlgatni sem kell, hogy valyon 1 evőkanál hány dkg. A lentebb található táblázatban össze szedtük a...
1 dkg hány g
Sűrűn belefuthatsz a dkg jelölésbe is, ha szakácskönyvet forgatsz a kezedben. A dkg = Dekagramm. Ami a gramm (g)-nál eggyel nagyobb mérték egység az átváltási skálán. A Deka görögül 10-et jelent így ez szabad fordításban annyit tesz mint 10 gramm. Ezért az a válasz az...
Egy evőkanál hány gramm? – Mérleg nélkül is pontosan
Mennyiszer gondolkodik el rajta az ember. Hiszen, sok sütemény receptben szerepel, a kk, tk, ek, mint mértékegység. Ebben a cikkben kifejtjük a különféle átváltásokat. Bögréről grammra vagy, hogy egy evőkanál hány gramm. A folyadékokat sem feledve a ml is benne lesz a...
Hollandi mártás recept
Kulcs a végtelen variálhatóság világába! A hollandi mártás recept amitől még jobb a sült hal vagy a közepesen átsült steak A francia konyhának 4 alap mártása van. A hollani mártás recept, amit most mutatunk be. A bechamell mártás, barna mártás, fehér mártás (...
Mi a posírozás?
Egy bonyorúlthan hangzó még is szuper egyszerű főzési eljárás. Amivel nem csak tojást lehet elkészíteni.
Rántás recept
Rántás recept Ez a rántás mennyiség elég egy nagyobb leves mennyiséghez. Ha még is túl sok lenne számodra semmi probléma tedd el később re itt a tippem hogyan. Tipp: Egy edénybe és takard le sütőpapírral, hogy a felszínéhez nyomkodod. Így nem marad levegőréteg a...
Mi a rántás?
A legtöbbet használt főzési techika a magyar gasztronómiában. Ebben a cikkben bemutatom mire is jó a rántás és hogyan tudod elkészíteni a tökéletesen bársonyos és csomómentes rántást. A rántás az egyik alap sűrítési forma, amit a konyhában használni tudunk. A magyar...
Főzés fogalma
Kezdjük az alapoknál ez pedig a főzés fogalma.