Valami egészségesebb muffin receptet keresel ? Akkor, ez az egyszerű zabpelyhes almás muffin recept neked lett megírva. Akár reggelire is készítheted, a gyerekek biztosan nem fognak megsértüdni miatta. Feldobhatod csoki darabokkal is! 




almás zabpelyhes muffin Hozzávalók:

3 db tojás
150 g cukor
150 ml olaj
1 csomag vanilliás cukor
1 mk sütőpor
300 g liszt
2 db alma (200 g tisztítva és kockázva)
50 g cukor (alma cukrozására)
2 ek zebpehely

almás zabpelyhes muffin elkészítés:

A sütőt 170 fokra előmelegítjük.

A tojásokat egy tálba ütjük, kézi mixerrel elkezdjük felverni, majd a cukrokat hozzáadjuk és a legnagyobb sebességen habosra verjük.

Fontos, hogy nagyon habos legyen a tojás.

Majd vékonysugárban belecsorgatjuk az olajat és tovább verjük, ameddig az olaj elelegyedik. Ezután az összes száraz hozzávalót beleszitáljuk és lassabb fokozatosan egyenletesen elkeverjük.

Az almákat megpucoljuk és kis fél centiméteres kockákra vágjuk. A felvágott almát egy tálba megcukrozzuk és össze keverjük. Ez után az almát és a zabpelyhet összekeverjük a muffin masszával.

A masszát két kanál segítségével a papírformákba vagy szilikon formákba szedjük. (A szilikonban szebben sülnek.)

Majd 10 percre a formában pihentetjük. A tetejére zabpelyhet szórunk.

Majd a sütőbe rakva 25 perc alatt megsütjük.