A világon nincs még egy ilyen egyszerű brokkoli krémleves. A gorgonzola ropogós meg önmagában is állja a helyét.




Hozzávalók 4 főre:

Brokkoli krémleveshez:

  • 500 g               fagyasztott brokkoli*
  • 1    db              nagyobb fej hagyma
  • 3 gerezd        fokhagyma
  • 1    db              nagyobb burgonya
  • 500  ml          zöldség vagy csirke alaplé**
  • 100 g               vaj
  • 300 ml           főző tejszin
  • 3 ek                étolaj

Ropogóshoz:

  • 300 g             hűtött leveles tészta
  • 150 g              gorgonzola sajt

Megjegyzés:* IGEN fagyasztott, kevesebb vele a munka és helyi viszonylatban is könnyen beszerezhető. Illetve van helyi gyártású is.
**Ajánlom, hogy valamelyik fajta leves kockát használjanak.




Brokkoli krémleves elkészítés:

Aprítsuk fel a hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk meg az olajon és vajon, ha a hagyma már jó adjuk hozzá a burgonyát majd pirítsuk le azt is kicsit, ez után öntsük fel az alaplével.

Amint a burgonya félig megfőtt, borítsuk bele a fagyasztott brokkolit. Amint felfőtt a leves és a brokkoli is feljött a tetejére, töltsük bele a tejszínt is. Majd újra forraljuk, ez után levehetjük a tűzről.

Majd kivesszük a leves sűrűjét egy másik lábasba vagy a turmixgépbe. Elkezdjük krémessíteni a botmixerrel vagy turmixgéppel.




Szakaszosan adagoljuk hozzá a főzőlevet. Ezzel a módszerrel mindig mi kontrolláljuk a sűrűségét a levesnek. A technika használata mindig tökéletes krémlevest eredményez!

Ahhoz hogy időt spóroljunk ameddig a leves fő megcsinálhatjuk a ropogóst.

Ehhez nyújtsuk ki egyenletesen a leveles tésztát, majd derelyevágóval vagy késsel vágjuk fel hosszúkás hasábokra majd, sütőpapírral bélelt tepsire rajtuk, rámolszoljuk a gorgonzolát  és a 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.