
Őszi ízek egy tányéron, ebben a szuper gyors fügés almás süti receptben. Ehhez még kézügyesség sem kell. Mert attól szép, hogy nem szabályos.
Almás fügés süti hozzávalók:
- 200 g kristály cukor
- 100 g vaj
- 150 g BL 55 búzaliszt
- 2 db tojás sárgája
- 1 tk vaníliás cukor
- 3-4 db alma
- 3-4 db füge
- 2 tk fahéj
- 3 ek méz
- 3 ek kenyérmorzsa
Elkészítés:
A tojás sárgáját és a cukor krémesre keverjük majd hozzáadjuk a kockázott vajat és tovább keverjük. Ha jól elkeveredett a vaj. Szórjuk bele a lisztet. Lassú fokozaton dagasztó karral keverjük szép simára.
Ez után pihentessük a hűtőbe 20 percig. Ez alatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra és szeleteljük fel az almát. Az almát szórjuk meg fahéjas cukorral.
Miután eleget pihent a tészta nyújtsuk kerekre és szórjuk meg a kenyér morzsával ez fogja felszívni a sütés alatt az almából távozó nedvességet.
Így védjuk meg a tésztánkat az elázástól. halmozzuk az almát a közelére, majd a fel cikkezett fügét a tetejére rakjuk végül egy kevés mézzel megöntözzük a fügét ez után addig sütjük míg a tészta aranybarna nem lesz.