Őszi ízek egy tányéron, ebben a szuper gyors fügés almás süti receptben. Ehhez még kézügyesség sem kell. Mert attól szép, hogy nem szabályos.




Hozzávalók:

  • 200        g       kristály cukor
  • 100         g      vaj
  • 150         g      BL 55 búzaliszt
  • 2            db    tojás sárgája
  • 1             tk     vaníliás cukor
  • 3-4        db    alma
  • 3-4        db    füge
  • 2            tk    fahéj
  • 3            ek     méz
  • 3            ek     kenyérmorzsa




Elkészítés:

A tojás sárgáját és a cukor krémesre keverjük majd hozzáadjuk a kockázott vajat és tovább keverjük. Ha jól elkeveredett a vaj. Szórjuk bele a lisztet. Lassú fokozaton dagasztó karral keverjük szép simára.

Ez után pihentessük a hűtőbe 20 percig. Ez alatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra és szeleteljük fel az almát. Az almát szórjuk meg fahéjas cukorral.




Miután eleget pihent a tészta nyújtsuk kerekre és szórjuk meg a kenyér morzsával ez fogja felszívni a sütés alatt az almából távozó nedvességet.

Így védjuk meg a tésztánkat az elázástól. halmozzuk az almát a közelére, majd a fel cikkezett fügét a tetejére rakjuk végül egy kevés mézzel megöntözzük a fügét ez után addig sütjük míg a tészta aranybarna nem lesz.