Egy régi Magyar klasszikus öltöztettünk át Olaszos gúnyába. Ropogós csirkemell filé és a paprikás risotto. Meglepően a paprikás csirkére hasonlít csak JOBB!




Hozzávalók 4 főre:

  • 500     g           arborio*** risotto rizs
  • 1          db        nagyobb fej hagyma
  • 2   gerezd     fokhagyma
  • 1000  ml        csirke / zöldség alaplé
  • 200   ml         száraz fehérbor****
  • 3       db         kápia / kaliforniai paprika
  • 3       ek         olivaolaj / étolaj
  • 100    g           vaj
  • 150    g          mascarpone / parmezán
  • só / bors
  • 4      db          bőrös csirkemell filé







Megjegyzés

*** Ez a rizs fajtája a klasszikus olasz risottó elengedhetetlen alapanyaga a nagyobb szupermarketekben itthon is könnyen beszerezhető.
**** Egy olcsóbb üveges  olaszrizling vagy irsai olivér is megteszi.
***** A risottot hagyományok szerint lapos tányérban kell felszolgálni.

 Risotto Elkészítés:

Felforraljuk az alaplevet. Közben apróra felaprítjuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát.

Ezután lepirítjuk az olajon, kicsit sózzuk borsozzuk beleöntjük a rizst kicsit felmelegítjük szárazon ez után hozzáadjuk a fele bort és a negyed alaplevet kis lángon folyamatos egyoldalú kavarás mellett szakaszosan adjuk hozzá a bort és az alaplevet ameddig a rizs kétszeresére nem duzzad.

Ez után hozzáadjuk a mascarponét / parmezánt. Így egy krémes rizskása állagot kapunk. Akkor jó a risottónk ha egyenletesen terül szét a lapos tányéron*****.







Ropogós Csirkemell filé elkészítése:

Felforrósítjuk a teflon vagy öntöttvas serpenyőt eközben előmelegítjük a sütőt 175 fokra légkeveréssel vagy ha nincs légkeverés akkor 190 fokra.

Majd a csirkemellet bőrét bedörzsöljük olajjal és sóval, ezután bőrrel lefelé elkezdjük pirítani, fontos hogy ne mozgassuk.

Amint a bőre aranybarna lesz fordítsuk meg, és pirítsuk körbe. Ez után sütőbe rakjuk majd 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

*** Ez a rizs fajtája a klasszikus olasz risottó elengedhetetlen alapanyaga a nagyobb szupermarketekben itthon is könnyen beszerezhető.
**** Egy olcsóbb üveges  olaszrizling vagy irsai olivér is megteszi.
***** A risottot hagyományok szerint lapos tányérban kell felszolgálni.