Egy régi Magyar klasszikus öltöztettünk át Olaszos gúnyába. Ropogós csirkemell filé és a paprikás risotto. Meglepően a paprikás csirkére hasonlít csak JOBB!

Hozzávalók 4 főre:
- 500 g arborio*** risotto rizs
- 1 db nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1000 ml csirke / zöldség alaplé
- 200 ml száraz fehérbor****
- 3 db kápia / kaliforniai paprika
- 3 ek olivaolaj / étolaj
- 100 g vaj
- 150 g mascarpone / parmezán
- só / bors
- 4 db bőrös csirkemell filé
Risotto Elkészítés:
Felforraljuk az alaplevet. Közben apróra felaprítjuk a hagymát, fokhagymát és a paprikát.
Ezután lepirítjuk az olajon, kicsit sózzuk borsozzuk beleöntjük a rizst kicsit felmelegítjük szárazon ez után hozzáadjuk a fele bort és a negyed alaplevet kis lángon folyamatos egyoldalú kavarás mellett szakaszosan adjuk hozzá a bort és az alaplevet ameddig a rizs kétszeresére nem duzzad.
Ez után hozzáadjuk a mascarponét / parmezánt. Így egy krémes rizskása állagot kapunk. Akkor jó a risottónk ha egyenletesen terül szét a lapos tányéron*****.
Ropogós Csirkemell filé elkészítése:
Felforrósítjuk a teflon vagy öntöttvas serpenyőt eközben előmelegítjük a sütőt 175 fokra légkeveréssel vagy ha nincs légkeverés akkor 190 fokra.
Majd a csirkemellet bőrét bedörzsöljük olajjal és sóval, ezután bőrrel lefelé elkezdjük pirítani, fontos hogy ne mozgassuk.
Amint a bőre aranybarna lesz fordítsuk meg, és pirítsuk körbe. Ez után sütőbe rakjuk majd 15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
*** Ez a rizs fajtája a klasszikus olasz risottó elengedhetetlen alapanyaga a nagyobb szupermarketekben itthon is könnyen beszerezhető.
**** Egy olcsóbb üveges olaszrizling vagy irsai olivér is megteszi.
***** A risottot hagyományok szerint lapos tányérban kell felszolgálni.