
Igazán egyszerű és nagyszerű túrótorta recept amivel fel lehet dobni a szüreti ebédeket! Ha maradt egy kevés aszú azt bele lehet tenni.
Hozzávalók 20 cm-es túrótorta recepthez:
Alaphoz
- 200 g zabkeksz
- 100 g vaj
Túrótorta töltelékéhez:
- 750 g túró
- 150 ml tej
- 40 g expressz zselatin*
- 60 g átszitált porcukor
- 1 csipet só
- 200 ml tejszín
- 50 ml 3 puttonyos aszú / édes fehérbor
- 1 kg vegyes szőlő
- 1 db citrom reszelt héja
* Ha nem expressz zselatint használunk akkor a tejjel forraljuk fel és miután kihűlt, adjuk a masszához
Elkészítés:
A sütőt 155 fokra előmelegítjük légkeveréssel. Amíg melegszik a zabkekszet megőröljük és összekeverjük az olvasztott vajjal. Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk.
A sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg sül az alap. A túrót áttörjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre keverjük
Amint kihűlt a torta lap a tortaforma oldalát enyhén kiolajozzuk majd beletöltjük tölteléket és a félbevágott szőlőket a tetejére halmozzuk. Hűtőben egy órát pihentetjük.