Igazán egyszerű és nagyszerű túrótorta recept amivel fel lehet dobni a szüreti ebédeket! Ha maradt egy kevés aszú azt bele lehet tenni.







Hozzávalók 20 cm-es formához:

Alaphoz

  • 200    g     zabkeksz
  • 100     g     vaj




Töltelékhez

  • 750    g    túró
  • 150    ml   tej
  • 40      g    expressz zselatin*
  • 60      g    átszitált porcukor
  • 1     csipet  
  • 200  ml    tejszín
  • 50    ml    3 puttonyos aszú / édes fehérbor
  • 1       kg     vegyes szőlő
  • 1       db    citrom reszelt héja

* Ha nem expressz zselatint használunk akkor a tejjel forraljuk fel és miután kihűlt, adjuk a masszához

Elkészítés:

A sütőt 155 fokra előmelegítjük légkeveréssel. Amíg melegszik a zabkekszet megőröljük és összekeverjük az olvasztott vajjal. Sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű  tortaformába nyomkodjuk.

A sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Amíg sül az alap. A túrót áttörjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót és krémesre keverjük




Amint kihűlt a torta lap a tortaforma oldalát enyhén kiolajozzuk majd beletöltjük tölteléket és a félbevágott szőlőket a tetejére halmozzuk. Hűtőben egy órát pihentetjük.