Ezt a zellerkrémleves receptet bátran kipróbálhatják a gluténra érzékeny emberek is. A zellerkérmles burgonyával lett sűrítve. Ezért nincs benne semmilyen habarás vagy rántás. Sokkal krémesebb és lágyabb mint ha liszttel készült volna.
Nem hiszed?  Próbáld ki!

Zellerkrémleves hozzávalók:
4 főre

  • 1         db        nagyobb zeller (300 g tisztítva)
  • 1           fej          nagyobb vöröshagyma (100 g tisztítva)
  • 2          db           burgonya (200 g tisztítva)
  • 3      gerezd      fokhagyma
  • 1            l              zöldség alaplé (leves kockából)
  • 100      g             vaj
  • 100     ml           főzőtejszín
  • 2          ek           étolaj
  • ízlés szerint só és bor




Zellerkrémleves elkészítése:

Megtisztítjuk a zöldségeket. A zellert nagyjából 1 cm es kockákra vágjuk. A hagymát és a burgonyát szeleteljük fel vékonyan. A foghagymát zúzzuk, össze a kés lapjával majd aprítsuk fel. Miután meg vagyunk a darabolással. Az olajt és a vaj felét olvasszuk meg és pirítsuk le a hagymát és a zellert.

Miután elpirult a zeller is adjuk hozzá a vékonyra szeletelt burgonyát és foghagymát. Ezeket is pirítsuk le kissé. Ez után öntsük fel a zöldség alaplével. Fedő alatt addig főzzük, míg a zeller és burgonya puha és törékeny lesz.

 Ez után a turmix gépbe szedjük át leves sűrűjét egy szűrő vagy lyukacsos szedőkanál segítségével. A turmixgép űrtartalmától függően töltsük fel negyedig a főző lével. Turmixolás közben fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt a felkockázott vajat és a főző levet. Amennyiben nem fér bele egy körbe az összes leves, akkor osszuk fel több körre. Miután leturmixoltuk a levest, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

Tálalhatjuk zöldség chips-szel.