Ezt a zellerkrémleves receptet bátran kipróbálhatják a gluténra érzékeny emberek is. A zellerkérmles burgonyával lett sűrítve. Ezért nincs benne semmilyen habarás vagy rántás. Sokkal krémesebb és lágyabb mint ha liszttel készült volna.
Nem hiszed? Próbáld ki!

Zellerkrémleves hozzávalók:
4 főre
- 1 db nagyobb zeller (300 g tisztítva)
- 1 fej nagyobb vöröshagyma (100 g tisztítva)
- 2 db burgonya (200 g tisztítva)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldség alaplé (leves kockából)
- 100 g vaj
- 100 ml főzőtejszín
- 2 ek étolaj
- ízlés szerint só és bor
Zellerkrémleves elkészítése:
Megtisztítjuk a zöldségeket. A zellert nagyjából 1 cm es kockákra vágjuk. A hagymát és a burgonyát szeleteljük fel vékonyan. A foghagymát zúzzuk, össze a kés lapjával majd aprítsuk fel. Miután meg vagyunk a darabolással. Az olajt és a vaj felét olvasszuk meg és pirítsuk le a hagymát és a zellert.
Miután elpirult a zeller is adjuk hozzá a vékonyra szeletelt burgonyát és foghagymát. Ezeket is pirítsuk le kissé. Ez után öntsük fel a zöldség alaplével. Fedő alatt addig főzzük, míg a zeller és burgonya puha és törékeny lesz.
Ez után a turmix gépbe szedjük át leves sűrűjét egy szűrő vagy lyukacsos szedőkanál segítségével. A turmixgép űrtartalmától függően töltsük fel negyedig a főző lével. Turmixolás közben fokozatosan adjuk hozzá a tejszínt a felkockázott vajat és a főző levet. Amennyiben nem fér bele egy körbe az összes leves, akkor osszuk fel több körre. Miután leturmixoltuk a levest, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Tálalhatjuk zöldség chips-szel.