Olasz meringue recept ami kiálta már az idő próbáját. Sok étterem cukrász részlegén előszerettetel használt recept. Amilyen egyszerű elkészíteni olyannyira kell közben figyelni. 

Olasz meringue recept



Olasz meringue hozzávalók

150 g tojásfehérje
300 g kristálycukor
75 g csapvíz
csipet  

Olasz meringue recept elkészítése:

  • A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot. A cukorszirupot 120°c fokosra kell melegíteni.
  • A tojásfehérje friss hűtött tojásból származzon, lassú fokozaton kezdjük el verni és adjunk hozzá egy csipet sót, így keményebb lesz a hab.
  • Amikor a tojásfehérje már kemény a 120 fokos cukorszirupot lassan bele csurgatjuk a tojásfehérjébe miközben közepes sebességen keverjük.
  • Addig keverjük míg szobahőmérsékletűvé nem hűl.
Olasz meringue recept

Miután elkészült a meringue vagy is habcsók, használhatod sütik tetején díszítésként, ahogy a lemon tart receptünkön láthatod, esetleg kiszáríthatod a sütőben, ebben az esetben habzsák segítségével csinálj kis pamacsokat majd 95-100 °C fokon szárítsd légkeveréses sütőben 1 órán keresztül, lehet kicsit tovább fog tartani, akkor tökéletes, ha már magától elválik a sütőpapírtól.