Olasz meringue recept ami kiálta már az idő próbáját. Sok étterem cukrász részlegén előszerettetel használt recept. Amilyen egyszerű elkészíteni olyannyira kell közben figyelni.

Olasz meringue hozzávalók
150 | g | tojásfehérje |
300 | g | kristálycukor |
75 | g | csapvíz |
csipet | só |
Olasz meringue recept elkészítése:
- A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot. A cukorszirupot 120°c fokosra kell melegíteni.
- A tojásfehérje friss hűtött tojásból származzon, lassú fokozaton kezdjük el verni és adjunk hozzá egy csipet sót, így keményebb lesz a hab.
- Amikor a tojásfehérje már kemény a 120 fokos cukorszirupot lassan bele csurgatjuk a tojásfehérjébe miközben közepes sebességen keverjük.
- Addig keverjük míg szobahőmérsékletűvé nem hűl.

Miután elkészült a meringue vagy is habcsók, használhatod sütik tetején díszítésként, ahogy a lemon tart receptünkön láthatod, esetleg kiszáríthatod a sütőben, ebben az esetben habzsák segítségével csinálj kis pamacsokat majd 95-100 °C fokon szárítsd légkeveréses sütőben 1 órán keresztül, lehet kicsit tovább fog tartani, akkor tökéletes, ha már magától elválik a sütőpapírtól.