Egy angol étterem cukrászatából származik ez a habcsók recept. Pár egyszerű lépést kell követni és már élvezhetjük is a krémes lágy, de tartós habcsókunk.

Azért jó alap recepteket megtanulni, mert így kicsi változtatásokkal, csodás különlegességet tudunk készíteni. Ebben a receptben tökéletesen, elfér a vanília eszencia, málna püré vagy kakaó szirup, annyit kell tennünk, hogy a tojás mennyiségét kell növelni.

Ehhez a recepthez két szükséges eszköz megléte fontos. Egy cukor vagy maghőmérő (legolcsóbb és legjobb megoldás az IKEÁS hőmérő) illetve egy edényes habverőre.




Olasz meringue hozzávalók

150gtojásfehérje
300gkristálycukor
75gcsapvíz
csipet



Olasz meringue elkészítése:

  • A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot. A cukorszirupot 120°c fokosra kell melegíteni.
  • A tojásfehérje friss hűtött tojásból származzon, lassú fokozaton kezdjük el verni és adjunk hozzá egy csipet sót, így keményebb lesz a hab.
  • Amikor a tojásfehérje már kemény a 120 fokos cukorszirupot lassan bele csurgatjuk a tojásfehérjébe miközben közepes sebességen keverjük.
  • Addig keverjük míg szobahőmérsékletűvé nem hűl.



Miután elkészült a meringue vagy is habcsók, használhatod sütik tetején díszítésként, ahogy a lemon tart receptünkön láthatod, esetleg kiszáríthatod a sütőben, ebben az esetben habzsák segítségével csinálj kis pamacsokat majd 95-100 °C fokon szárítsd légkeveréses sütőben 1 órán keresztül, lehet kicsit tovább fog tartani, akkor tökéletes, ha már magától elválik a sütőpapírtól.