Egy angol étterem cukrászatából származik ez a habcsók recept. Pár egyszerű lépést kell követni és már élvezhetjük is a krémes lágy, de tartós habcsókunk.

Azért jó alap recepteket megtanulni, mert így kicsi változtatásokkal, csodás különlegességet tudunk készíteni. Ebben a receptben tökéletesen, elfér a vanília eszencia, málna püré vagy kakaó szirup, annyit kell tennünk, hogy a tojás mennyiségét kell növelni.

Ehhez a recepthez két szükséges eszköz megléte fontos. Egy cukor vagy maghőmérő (legolcsóbb és legjobb megoldás az IKEÁS hőmérő) illetve egy edényes habverőre.
Olasz meringue hozzávalók

150gtojásfehérje
300gkristálycukor
75gcsapvíz
csipetOlasz meringue elkészítése:

  • A cukorból és a vízből készítsünk cukorszirupot. A cukorszirupot 120°c fokosra kell melegíteni.
  • A tojásfehérje friss hűtött tojásból származzon, lassú fokozaton kezdjük el verni és adjunk hozzá egy csipet sót, így keményebb lesz a hab.
  • Amikor a tojásfehérje már kemény a 120 fokos cukorszirupot lassan bele csurgatjuk a tojásfehérjébe miközben közepes sebességen keverjük.
  • Addig keverjük míg szobahőmérsékletűvé nem hűl.Miután elkészült a meringue vagy is habcsók, használhatod sütik tetején díszítésként, ahogy a lemon tart receptünkön láthatod, esetleg kiszáríthatod a sütőben, ebben az esetben habzsák segítségével csinálj kis pamacsokat majd 95-100 °C fokon szárítsd légkeveréses sütőben 1 órán keresztül, lehet kicsit tovább fog tartani, akkor tökéletes, ha már magától elválik a sütőpapírtól.