Ha szeretnéd pikánsan csíp, ha szeretnéd mennyeien zamatos. Ezt a super egyszerű sült paprikás paradicsom krémlevest biztosan elmented.
Glutén érzékenyek is bőszen fogyaszthatják mivel burgonyával van sűrítve és ha kihagyod a vajat már is vegán fogássá válik.
Egy dolog van, ami új szintre emelheti, ami nem más, mint az ERŐS PISTA . Egy kis kanál pista igazi ízbombává változtatja!

Paradicsom krémleves hozzávalók 4 főre:
500 | g | paradicsom |
800 | g | kápia paprika |
3 | db | hegyes erős (igény szerint) |
200 | g | tisztított burgonya |
200 | g | tisztított vöröshagyma |
1.5 | l | zöldség vagy csont alaplé |
4-5 | gerezd | fokhagyma |
100 | g | kockázott vaj |
2 | db | darabos paradicsom konzerv |
75 | ml | étolaj |
só, | bors, | kakukkfű ízlés szerint |
Paradicsom krémleves elkészítése:
Minden hozzávalót megmosunk. A hagyma és a fokhagyma felét durván összevágjuk a másik felét a paradicsommal és a paprikákkal egy tepsibe tesszük sóval, borssal, olajjal összekeverjük, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha a paradicsom és a paprikák is már kezdenek feketedni.

Ez idő alatt a hagyma és fokhagyma másik felét apróra vágva olajon megpirítjuk. A burgonyát vékonyan szeleteljük és hozzá adjuk kicsit megpirítjuk majd öntsük bele a két darabos paradicsom konzervet és az alaplével fűzzük puhára a burgonyát ebben a lében. Ekkor adjuk hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet.
Amikor készre sült a paradicsom és a paprika egy turmix gépbe pürésítjük.
FONTOS! Először a sűrűjét tegyük a turmixgépbe, egy kanál krumplis hagymás lé, majd a sült paradicsom és a sült paprika, majd egy kis lé, ha van még hely a turmixgépbe.
Mielőtt elindítanánk a turmixgépet, dobjunk bele párkocka vajat. Egy alapos turmixolás után lágy és krémes levest kapunk. Amit sűrű szitán szűrjünk le.

Tipp: Csak húzzuk ki a magházat a sült paprikából és szedjük le a paradicsom szárát. Miután jól leturmixoltuk a levesünk egy sűrű szitába öntsük és úgy szűrjük át, így biztosan lágy, tiszta és selymes levest kapunk.
Ha a hegyes erős tényleg jó minőségű volt akkor egy enyhén csípős édeskés savanykás sűrű és selymes laktató levest kapunk. Ahogy fentebb írtam az erős pista jóbarátja ennek a levesnek és egy kanál tejfölt sem dob le a hátáról.