Ha szeretnéd pikánsan csíp, ha szeretnéd mennyeien zamatos. Ezt a super egyszerű sült paprikás paradicsom krémlevest biztosan elmented.
Glutén érzékenyek is bőszen fogyaszthatják mivel burgonyával van sűrítve és ha kihagyod a vajat már is vegán fogássá válik.
Egy dolog van, ami új szintre emelheti, ami nem más, mint az ERŐS PISTA laughing. Egy kis kanál pista igazi ízbombává változtatja!

Sült paprikás paradicsom krémleves



Paradicsom krémleves hozzávalók 4 főre:

500 g paradicsom
800 g kápia paprika
3 db hegyes erős (igény szerint)
200 g tisztított burgonya
200 g tisztított vöröshagyma
1.5 l zöldség vagy csont alaplé
4-5 gerezd fokhagyma
100 g kockázott vaj
2 db darabos paradicsom konzerv
75 ml étolaj
só,  bors, kakukkfű ízlés szerint 



Paradicsom krémleves elkészítése:

Minden hozzávalót megmosunk. A hagyma és a fokhagyma felét durván összevágjuk a másik felét a paradicsommal és a paprikákkal egy tepsibe tesszük sóval, borssal, olajjal összekeverjük, majd 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha a paradicsom és a paprikák is már kezdenek feketedni.

Sült paprikás paradicsom krémleves

Ez idő alatt a hagyma és fokhagyma másik felét apróra vágva olajon megpirítjuk. A burgonyát vékonyan szeleteljük és hozzá adjuk kicsit megpirítjuk majd öntsük bele a két darabos paradicsom konzervet és az alaplével fűzzük puhára a burgonyát ebben a lében. Ekkor adjuk hozzá a sót, borsot, kakukkfüvet.




Amikor készre sült a paradicsom és a paprika egy turmix gépbe pürésítjük.

FONTOS! Először a sűrűjét tegyük a turmixgépbe, egy kanál krumplis hagymás lé, majd a sült paradicsom és a sült paprika, majd egy kis lé, ha van még hely a turmixgépbe.

Mielőtt elindítanánk a turmixgépet, dobjunk bele párkocka vajat. Egy alapos turmixolás után lágy és krémes levest kapunk. Amit sűrű szitán szűrjünk le.

Sült paprikás paradicsom krémleves

Tipp: Csak húzzuk ki a magházat a sült paprikából és szedjük le a paradicsom szárát. Miután jól leturmixoltuk a levesünk egy sűrű szitába öntsük és úgy szűrjük át, így biztosan lágy, tiszta és selymes levest kapunk.

Ha a hegyes erős tényleg jó minőségű volt akkor egy enyhén csípős édeskés savanykás sűrű és selymes laktató levest kapunk. Ahogy fentebb írtam az erős pista jóbarátja ennek a levesnek és egy kanál tejfölt sem dob le a hátáról.