Laska leves recepet

Hagyományosan  az első recept szerint készítik a laska levest. Itt a ceglédi járásban. Viszont, ahány ház annyi szokás. Kis változtatással készítettem a saját levesem. Az “örökfűszert” használtam a füstölt csípős kolbászt.




Hagyományos laska leves recepet

Hozzávalók: 4 főre.

150glaska tészta
1fejvöröshagyma
100gkockázott füstölt szalonna
200gkockázott burgonya
150gkockázott répa
100gkockázott gumós zeller
2lzöldség vagy hús alaplé
2tkpirosparika
2-3levéla zeller gumó száráról
1tk só vagy ízlés szerint
1kkegész bors

 




Elkészítés:
Elkészítési idő: 30
 perc

A felkockátott szalona zsarját közepes lángon egy lábasban kipirítjuk, ha már van elég zsírja hozzá adjuk a hagymát és üvegesre piritjuk.
Ez után mehet bele a tészta, kicsit megkapatjuk az olajon. Mehet bele a pirospaprika, amikor már szép színe van a felkockázott zöldségeket is beledobjuk.
Rövid pirulás után felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk. Ha a krumpli és a tészta puhára főtt, melegen tállaljuk. Az apróra vágozz zeller zölddel meghintjök a tetejét.

Csípős füstös laska leves recepet

Hozzávalók: 4 főnek.

150 glaska tészta
1fejvöröshagyma
2gerezdfokhagyma
100g kockázott füstölt szalonna
100gfüstölt csipős kolbász
200gkockázott krumpli
150gkockázott répa
100gkockázott gumós zeller
2lzöldség vagy húsalaplé
2tkpirospaprika
1tkörőlt római kömény
1tkzellergumó zöldje aprítva
1tksó vagy ízlés szerint
1kkegész bors

Elkészítés:
Elkészítési idő: 30 perc

A felkockátott szalona zsarját közepes lángon egy lábasban kipirítjuk, ha már van elég zsírja hozzá adjuk a hagymát és fokhagymát  lepiritjuk.
Ez után mehet bele a tészta, kicsit megkapatjuk az olajon. Itt dobjok bele a csípős füstölt kolbász egyben és a római köménnyel együtt a pirospaprika. Amikor már szép színe van a felkockázott zöldségeket is beledobjuk.
Rövid pirulás után felöntjük az alaplével, sózzuk és borsozzuk. Ha a krumpli és a tészta puhára főtt, melegen tállaljuk. Az apróra vágozz zeller zölddel meghintjök a tetejét. A kolbászt tálalás lelőtt karikázzuk fel és tegyük egy kistányérra, hogy mindenki szedhessen kedve szerint.
Tovább fokozhatjuk az ízeket hegyes erős paprikával.

 




Ha tetszett a recepet, akkor értékeld kérlek. Ezzel tudatva a többi látogatóval, hogy valami finomat találtál.